sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Pieniä lisäyksiä pohjalta: Salesforce, Oatly, BYND + korkorahasto myyntiin

Myin tämän viikon puolessa välissä pois position Evlin Pohjoismaat Yrityslaina B-rahastosta. Tämä rahasto oli poiminta koronakriisin ajalta ja sain 4000 e sijoitukselle ihan kivan 175e tuoton. Korkorahastot (erityisesti Investment Grade) eivät ole kovin kummoinen sijoitusluokka nyt lähivuosina, joten tämä sai mennä, ja se olikin enemmän käteisen parkkipaikkana.

Ostin näillä rahoilla vajaan tonnin täydennyksiä Salesforceen (197,91 USD/kpl), Oatlyyn (7,0 USD/kpl) ja Beyond Meatiin (53,81 USD/kpl). Näissä jokaisessa on ollut erittäin merkittävää kurssilaskua, joten pieni lisäys tuntui luonnolliselta. Salesforce on "maailman johtava CRM-alusta" ja samoin Oatly & BYND ovat tuotekategorioissaan jonkinlaisia brändijohtajia (vaikka kilpailu on toki kovaa). Samanlaisia pieniä lisäyksiä salkun muihin "pitkän holdin" osakkeisiin on luvassa jos markkinat jatkavat laskuaan.

Ensi viikko on tosi kiinnostava, vähän pelottavakin. Tuleeko Eurooppaan sota? Aivan uskomatonta että tällaista joutuu pohtimaan...

2 kommenttia:

 1. Oatlyn kurssi on kyllä pudonnut melko paljon viimeisen 6kk aikana. Meidän kotitaloudessa tuotteita kyllä käytetään lähes päivittäin, joten niistä on hyvät kokemukset. Myös heidän markkinointi vetoaa minuun. Yhtiön osakkeen arvostukseen en ole sen enempää tutustunut.

  Kiinnostaisi kuulla sinulta mitä suomalaisia osakkeita katsot tällä hetkellä sillä silmällä jos kurssit laskevat?

  Itseäni kyllä mahdollinen sota mietityttää ja kummastuttaa. Samaa mieltä, että uskomatonta joutua tätä miettimään tällä hetkellä. Salkussani on Fortumia ja olenkin yrittänyt pohtia mitä sen kanssa tekisi tässä tilanteessa. Jos sota levähtää, niin osake varmaan jatkuu luisuttelua, mutta koska sota tuskin kestäisi ikuisesti, niin voisiko tilanteessa myös nähdä ostomahdollisuuksia pitkä tähtäin mielessä? Kunpa vaan omistaisi kristallipallon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oatly on mielenkiintoinen. Listautumishinta 17 dollaria ja siitä lähtenyt nopea kurssinousu taisi olla aikamoista kuplaa. Tulevaisuus lienee hyvä kauratuotteilla, ja Oatly erottuu edukseen porukasta. Katsoin Oatlyä sillä silmällä listautumisen aikoihin, joten tuntuisi oudolta olla ostamatta nyt.

   Fortum on hankala rasti. Itsellänikin sitä yli 20k edestä. Osa Venäjä-riskistä taitaa olla jo hinnoissa eli en itse lähde missään nimessä myymään.

   Kotimaisista osakkeista olen bongaillut sellaisia "ikuisia" menestyjiä, kuten Kone, Neste ja Huhtamäki joiden kurssit ovat tällä hetkellä jopa koronakriisiä edeltäviä hintoja alempana. Näitä olenkin lisäillyt.

   Sitten kotimaisista pienyrityksistä löytyy tosi monta sellaista joiden hinta on pudonnut viime aikoina. Näitä korkean volatiliteetin osakkeita kannatta ostaa juuri silloin kun heiluri menee alaspäin, eli ehkä lisäyksiä teen näissäkin jossain vaiheessa.

   Poista