maanantai 28. helmikuuta 2022

Salkku sodan keskellä: Kevensin Fortum-positiota, tilalle Digital Security ETF:ää

Vielä edellisissä postauksissa pohdiskelin, että antaa Fortumien jäädä laskemaan salkkuun. Nyt alkaa kuitenkin näyttää siltä, että Fortumin assetit tai liiketoiminta voivat kokea merkittäviä takaiskuja (tai ovat jo kokeneet). Tietysti nyt juuri kun päätin keventää positiota, käy niin että Fortum lähtee palautumaan. Mutta kuten sanotaan, "arpa on heitetty".

Minulla oli Fortumia kahdessa eri salkussa, joista nyt kevensin toisen position pois. Myynneistä kertyi 8078 euroa, josta 1473 euroa voittoa. Jätin OST:lle vielä Fortumit n. 9000 euron edestä. Nuo jäljelle jääneet osakkeet saavat jäädä, toivottavasti maksavat jatkossakin osinkoja...

Ostin suurinpiirtein samalla summalla tilalle iShares Digital Security ETF:ää. Ostin 1250 kpl hintaan 6,296 e/kpl. Fortumit taas lähtivät salkusta ulos hintaan 18,16 e/kpl. Pitää itse palata jälkikäteen näihin osto- ja myyntihintoihin ja miettiä sitten oliko järkevää. 

Joka tapauksessa salkussa on nyt iso kokoelma johtavia tietoturvayhtiöitä: Palo Alto Networksia ja vastaavia. Pidemmän päälle ajattelisi, että tässä vasta kasvuala jos mikä. Kumma ettei tullut mieleen kuin vasta kriisin hetkellä.

Tilanne markkinoilla on sumuinen. Joku puhuu stagflaatiosta, toinen koronnostojen lykkäämisestä. Joku muistuttaa että kriisit ovat melkein aina olleet ostopaikkoja. Tästä on juuri nyt vaikeaa päätellä mitään kovin pitkälle. Oma käteiskassa on nyt 35 keuron luokkaa. Tekisi mieli laittaa halventuneisiin osakkeisiin, mutta toisaalta lasku voi tästä vielä voimistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti