torstai 24. helmikuuta 2022

Sota raivoaa, täydensin Suomi-salkkua

Pahimmat uhkakuvat toteutuivat ja Venäjä hyökkäsi Ukrainaan täydellä voimalla. Ei auta mikään, eikä kukaan tule apuun. Inhimillinen tragedia on tässä se tärkein. 

Taloudellinen myllerrys seuraa myös, ei niin yllättäen. Moskovan pörssi on aivan järkyttävässä laskussa ymmärrettävästi (kävi ilmeisesti jopa -50% intraday), mutta laineet lyövät erityisesti tähän Venäjän lähinaapuriin. Isot sijoittajat pienentävät maariskiä Suomesta, oli se järkevää tai ei. Tästä syystä täydensin Suomi-salkkua pienehköillä ostoilla osakkeisiin, mitä olen muutoinkin halunnut lisätä. Tästä tulee pitkä lista.

Aloitetaan kuitenkin myynnillä. Myin pois Nanoformin osakkeet pienellä n. satasen tappiolla. Kyseessä on varsin spekulatiivinen sijoitus ja itseltäni loppui kärsivällisyys tämän kanssa, voi olla että oli virhe. Yhteensä tästä ostosta tuli 1500 euroa, joka oli osana tämän päivän lisäsijoituksille, joita tein sitten n. 6000 euron edestä. Ostin jokaista seuraavista osakkeista 300-1000 euron haarukassa lisää:

 • Wärtsilä 100 kpl / 9,35 e/kpl
 • Huhtamäki 25 kpl / 32,56 e/kpl
 • Kone 20 kpl / 50,20 e/kpl
 • Orthex 100 kpl / 8,34 e/kpl
 • Spinnova 60 kpl / 8,57 e/kpl
 • Lifeline SPAC 30 kpl / 10,58 e/kpl
 • Merus Power 100 kpl / 6,79 e/kpl
Osakemarkkinan tai vaikkapa maailmanpolitiikan lähitulevaisuus on aika lailla hämärän peitossa juuri nyt. Itse en lähde salkkuun tekemään suuria muutoksia. Lähinnä lisää ostoja tiedossa jos meno jatkuu alaspäin. Toivon suuresti että tilanne muuttuu parempaan päin.

4 kommenttia:

 1. Oletko sota muuttanut suhtautumistasi Fortumiin? Tekisi mieli myydä kaikki ja luopua Venäjä riskistä sillä ajatuksella että vähäriskisempää ja luotettavampaa tuottoa saisi muualta. Toisaalta kurssia on nyt jo lyöty aika kovaa ja toki ihan perustein. En kuitenkaan oikein lisäostojakaan pysty tässä tilanteessa itselleni perustelemaan Epävarmuus voi kestää todella pitkään ja suhtautuminen Venäjään on mielestäni romuttunut aika lailla tässä. Lisäksi mahdolliset lisäpakotteet ja Venäjän vastapakotteet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni oli fortumia noin 25 keuron edestä aiemmin, joista suurempi potti oli OST:llä. Nyt potti on kutistunut 20 keuroon.

   Usein kun tällaista myyntiä alkaa miettiä, on jo auttamatta myöhässä. Jälkiviisaana ajattelen, että olisi kannattanut myydä fortumit siinä vaiheessa, kun naapurissa alkoi tunnelma kiristyä... nyt se tuntuu myöhäiseltä. Lisäostotkin ovat toisaalta vaikea perustella, kuten sanoit.

   Oma ratkaisu on olla tekemättä mitään. Osittain ainakin itseäni helpottaa se, että nämä osakkeet ovat pienehkö osa salkusta, vaikka eivät todellakaan mitätön. Oliskohan niin, että paljon pahaa on jo laskettu mukaan tuonne hintaan?

   Poista
 2. Hei, on totta että varmasti on hinnoiteltu jo paljon pahaa sisään. Itse päädyin myymään tänään puolet. Positio ei ole kovin suuri, mutta eilisen jäljiltä aika kova rekyyli houkutteli tähän. Itselleni Fortumista ja Uniperista on muodostunut aika epävarma ja epäselvä kokonaisuus. Aika toki näyttää oliko tämä viisas päätös. Itse tuudittauduin siihen ettei sota koskaan syttyisi, mutta nähtävästi kaikki on mahdollista tässä hullussa maailmassa. Tsemppiä sinulle ja jatka kirjoittelemista, minusta on mukava seurata liikkeitäsi kun kirjoitat avoimesti ja läpinäkyvästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä oli sinulta hyvä muuvi myydä noi Fortumit. Pahassa tapauksessa Fortumin naapurissa olevat assetit pakkolunastetaan tms... Toivottavasti ei, mutta pahalta näyttää ja peli on ihan auki nyt. Muutenkin tilanne päällä. Toivotaan että rauha palaa Eurooppaan pian.

   Jatkan kirjoittelua samaan malliin kuten aina :)

   Poista