lauantai 29. kesäkuuta 2024

2024 / Q2 / pääoma kasvoi 3%

Q2 sujui salkun kehityksen osalta varsin rauhallisissa merkeissä. Lisäsijoituksia tuli jonkun verran (mm. 5k Kojamoon), mutta muuten ei mitään dramaattisempaa kerrottavaa.

  • Uusi sijoitettu pääoma: 12125 euroa
  • Pääoman kasvu (pl. osingot): 20439 euroa (+3,03%)
  • Tuotto (pl. osingot): 8314 euroa (+1,2%)

Salkun kokonaissumma lähestyy 700 keuroa. Tästä ehkä erillinen postaus jossain vaiheessa kesää jos tuosta päästään yli. Nyt kiinnostaa enemmän kesäsäistä nauttiminen :)

torstai 20. kesäkuuta 2024

Osto: Kojamo

Ostin Kojamoa noin viiden tonnin summalla, hintaan 9,26e /kpl.

Kojamo-osto on yritys ajoittaa asuntomarkkinaa. Ajoitus ei ole helppoa, ja jos se onnistuu, kyse lienee pitkälti tuurista. Silti on mukavaa joskus yrittää harrastusmielessä :)

Kojamo on lähellä listautumishintaansa useiden vuosien takaa. Listautumisen jälkeen oli monia hyviä vuosia alhaisten korkotasojen siivittämänä. Sitten iski inflaatio, korkotasot nousivat, ja Suomen asuntomarkkinat menivät jäihin. Kojamo otti ymmärrettävästi iskuja vastaan kun kiinteistöjen arvostukset laskevat ja vuokrankorotukset tulivat haasteellisiksi. Kojamo lopetti jopa maksamasta osinkoja.

Katsotaan miten ajoitus toimii. Ainakin ostohetki on parempi kuin pitkään aikaan hinnan puolesta. Liiketoiminnallisesti haasteet jatkunevat jonkin aikaa. Jossain vaiheessa pohja kuitenkin löytyy, ehkäpä tässä lähiaikoina?

Hyvää juhannusta kaikille blogin lukijoille!