keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

2020 / Q2: Uusiin ennätyksiin koronakuopasta nousun jälkeen

Huhhuh, aikamoista vuoristorataa tämä sijoittaminen 20-luvulla :)

Kuten kaikki ovat huomanneet, tämän vuoden kakkoskvartaali oli sijoittajalle varsin erilainen kuin Q1. Vuoden alussa mentiin lujaa alaspäin koronakriisin keskellä, ja palautuminen on ollut lähes yhtä nopeaa, vaikkakin mm. Suomessa kurssit eivät ole palautuneet aivan täysin huippulukemiinsa.

Tässä alkuun Q2 luvut:
  • Uusi sijoitettu pääoma: 1112 €
  • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 53215 € (+18,8 %)
  • Tuotto (pl. osingot): 52103 € (+18,3 %)
Tämä kvartaali oli osaltani melko aktiivista kaupankäyntiä.  Myynnit (Terveystalo, Cargotec, FM & BYND) olivat lähes yhtä suuret kuin ostot (QT Group, Evlin yrityslainarahasto, DXSU + kk-sijoitukset). Tästä syystä kokonaisuudessaan uudet sijoitukset olivat nettona vain tuhannen euron luokkaa. Pääoman kasvu oli silti huikeaa - salkku nousi yli 50 keuroa!

Osakesäästötilin pääoma on Q2:sen aikana sijoitettu jälleen kokonaan osakkeisiin (kts. välikatsaus). OST:n markkina-arvo on tällä hetkellä 49 492 eli hyvin lähellä alkuperäistä 50 keuron sijoitusta. Näillä näkymin en lähde enää OST:tä veivaamaan, vaan annan sen nousta ja laskea markkinan mukana. Osingot on tarkoitus sijoitella salkkuun suunnilleen sitä mukaa kuin niitä tulee - viimeeksi OST:lle tuli Konecranesin ja Cityconin osinkoja.

Salkku on nyt käytännössä all-time-high lukemissa. Markkina-arvo on 336 495 €, mikä on lähes sata tonnia korkeampi kuin hankinta-arvo. Lisäksi osingoista ja myynneistä on tullut nettona vajaa parikymmentä tonnia kaiken kaikkiaan. Alla olevassa graafissa näkyy kokonaiskehitys.





















On hyvin vaikeaa sanoa mitä markkinoilta on seuraavaksi odotettavissa. Koronauutiset - jotka ovat varsin synkkiä - eivät näytä hirveästi heiluttavan markkinoita. Keskuspankeilla on suuri rooli. Itse odottelen jonkinlaista dippiä, mutta koska käteiskassa on nyt n. 30 keuroa, en lähde salkusta myymään mitään. Sen sijaan jos markkinat laskevat reilusti, lähden ostolaidalle.

2 kommenttia:

  1. Hieno suoritus 20-luvun vuoristoradassa! Mitkä olivat tärkeimmät syyt, että pääsit uuteen ennätykseen? Onnistunut veivaus OS-tilillä ja painotus Suomen ulkopuolelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pääasialliset syyt hyvään kvartaaliin taitavat olla nuo mitä mainitsit.

      OST-veivaus liikutteli isoja rahoja ja osui melkolailla kohdilleen. Lisäksi salkussa isolla painolla mm. Microsoft (suurin yksittäinen sijoitukseni) ja automaatio & robotiikka -ETF. Nämähän ovat olleet suorastaan lennossa viime kuukausina... Samoin moni muu maaliskuun pohjapilkki osui hyvin kohdalleen ja nosti salkkua (esim. Nike & Huhtamäki).

      Poista