Aloitin viime syksynä uuden osto-ohjelman Seligson Russian Prosperity -rahastossa. Edellinen 500 euron osto tapahtui RTS-indeksin alittaessa 800 pistettä, ja eilen RTS-indeksin ollessa alle 700 pistettä tein jälleen 500 euron oston.
Olen nyt tähän mennessä sijoittanut tähän rahastoon 5000 euroa, ja sijoitus on tappiolla n. 400 euroa. Positio on rakennettu pikkuhiljaa ja osto-ohjelmat ovat auttaneet kohdistamaan ostoja niihin hetkiin kun halvalla saa. Uskoisin että pitkällä aikavälillä tämä sijoitus tuottaa vielä mehevät tuottoprosentit. Vaikka menneisyys ei ole tae tulevaisuudesta, on Prosperityn tiimi osoittanut hienoa näyttöä vuosien varrella venäläisten markkinoiden tuntemuksesta (ja reilusta indeksin peittoamisesta).
Muiden osto-ohjelmien osalta tutkan alla ovat VNQ & VNQI. VNQ:n ensimmäisen oston olen nyt päättänyt aloittaa tasolta 75 dollaria (nyt 77,38) ja VNQI:ssä ohjelman mukaisesti seuraava osto 45 dollarin tasolta (nyt 48,30).
Osto-ohjelmat ovat käynnistyneet ja ilmassa on selvästi sijoitusjuhlan tuntua :) Olisiko 2016 jo se vuosi kun tulee isompi droppi?
Prosperityn tiimi (vaiko Seligson) on myös hienosti ohjannut ylituoton omiin taskuihinsa ;)
VastaaPoistaRussian Prosperityhän seuraa "huijausindeksiä" eli hintaindeksiä. Venäläiset osakkeet maksaa melko runsaita osinkoja, joten tuosta tulee vuosien mittaan iso etu rahaston hyväksi. Sitä onkin sitten mukava veloittaa tuottopalkkiona :)
Isharesin Russia -ETF:lle en löytänyt kuin 5v mittaisen käyrän, mutta tuohon verrattuna Prosperityn indeksin peittoaminen kaventuukin enää muutamaan prosenttiin koko ajalta.
Oho, erittäin hyvä pointti! En tosiaankaan osannut odottaa että Seligsonin kaltainen toimija käyttäisi hintaindeksiä, joka on todellakin hämäävää. Mistähän johtuu? Varmaan Prosperityn tiimistä? En muutenkaan ymmärrä miksi mikään rahasto käyttäisi hintaindeksiä jos se sijoittaa osingot uudelleen. Ja kun mukaan laitetaan indeksin ylittävästä tuotosta otettavat tuottopalkkiot, niin asia näyttää vieläkin oudommalta.
PoistaKiva kuulla kuitenkin, että häämäävästä indeksivertailusta ja reiluista tuottopalkkioista huolimatta rahasto on voittanut myös tuottoindeksin :) Yleensähän rahastot häviävät keskimäärin kulujen verran indeksille.
Pitääkin jatkossa vertailla tämän rahaston tuottoa itse tuottoindeksiin ja muutenkin miettiä kriittisesti tuota hinnoittelua...
Onko sinun tarkoitus tässä tosiaan sijoittaa Venäjään eikä raaka-aineisiin (öljy)? Omasta mielestä jos öljyyn , niin laittaisin pelimerkit Esim. Superrahasto Norjaan mikä öljyn takia aika pohjissa ?
VastaaPoistaVenäjään nimen omaan. Venäjä on erikoiscase, jossa arvostustasot juuri nyt tosi alhaalla (myös muissa kuin öljyfirmoissa). Ja Seligsonin Russian Prosperity -rahastossa tietääkseni ei ole öljy-yhtiöt kovin suurella painolla.
PoistaTuli itsekin ostettua pitkästä aikaa tätä rahastoa. Edellisestä ostosta tullut alas -30%. Vieläköhän on paljon laskuvaraa? Eipä se mitään, uskon että positiivinen yllätys odottaa kun aikajänne on pitkä.
VastaaPoistaTippuu, tipuu :) RTS saattaa mennä kohta alle 600 indeksipisteeseen, joten minunkin osto-ohjelmani jatkuisi...
Poista